H.A - PENGISI UNTUK YANG PERLU DIINSPIRASI

Setelah 51 hari blog ini aku biarkan tidak diusik, aku menaip hari ini diinspirasi oleh seseorang yang cukup menginspirasi. H.A - pengisi untuk yang perlu diinspirasi, seperti aku. Soalnya, dia jujur dibait-bait yang jarinya menaip. Tidak gagal dalam menyusun yang baik-baik untuk dilihat baik-baik. Tidak jemu dalam menterjemah yang pahit-pahit untuk dilihat baik-baik juga. Jatuh, bangun, tersungkur semula, bangkit lagi. Tapi sakit. Tapi tidak dia tidak punya harap yang baik-baik untuk yang sakit-sakit tadi.

Daripada yang ada dia di dunia diperkecil-kecil kepada lahir kembali dia di mata keliling semua orang dengan dia yang semakin matang dan semakin berjaya. Aku kagum. Dan aku terlihat akan aku di posisi dia yang sama. Kerana aku juga pernah alami momen-momen sama seperti dia. Yang jatuh bangun itu pahit tetapi manis diusainya.

Pernah disuatu masa yang saat adik aku lagi mahu berputus asa, maka ada aku di dekat dia untuk mengatakan, "Jangan," kepadanya. "Jangan pernah berputus asa. Kakak paling tidak suka kalau adik mahu putus asa. Maka, jalan terus." 

Jalan terus. Kerana kalau yang kau pilih itu kau telah pilih dengan sedar. Kalau kau tahu kau bakal menjadi siapa yang kau bayangkan kau akan jadi. Maka, kenapa perlu kau berhenti?

Blogpost ini aku tujukan khas buat Hafreez Adam


PS - H.A, terima kasih kerana menjadi orang yang percaya bahawa 'jangan berputus asa' itu layak menjadi cogan kata anak muda seperti kita-kita :-)


Label : , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Cari

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.