Archive for February 2016

Hiatus

When it began to require too much effort, I decided to take a brief hiatus for these few weeks. There will be no update on Instagram, Facebook, Wechat moment, Whatsapp status and Twitter from me. Sampai bila? Entah. Sampai a miracle happen. Sampai ada good news, perhaps?

Aku cuma nak bagi ruang pada orang-orang sekeliling bernafas tanpa aku. Biar orang-orang hidup sehari-hari tanpa muncul nama aku di mana-mana social media. Let them feel relief and not feel annoyed with my existence. 

Well, do they care and will notice my absence?
Do they even need me to be existed in their day and night?
Do they?

Assalamualaikum.
Bye.

Updated : Percubaan on hiatus adalah failed. Maybe boleh kata tak applicable for Instagram. Kahkah.


Februari 2016
Rumah kecil aku

Leave comment

Uneasy Feeling yang Memang Minta Penumbuk

This uneasy feeling is something that we shouldn't joke about. Sebab... memang betul-betul mengganggu dan serba-serbi jadi tak kena. Ada masa kita sendiri tak pasti kenapa this uneasy feeling keep bothering us the whole day until we reach at the point that tiba-tiba kita tersebut satu nama atau satu perkara secara rawak, dan air mata tiba-tiba mengalir deras. Waktu tu barulah kita tersedar yang satu nama atau satu perkara yang kita tersebut secara rawak tadi adalah punca kenapa kita rasa that kind of uneasy feeling.

Aku pernah waktu diploma dahulu, aku alami this kind of situation. Waktu tu tengah makan ramai-ramai dengan kawan kelas kat dalam bilik hostel. Sepanjang hari tu sejak pagi sampai ke usai tengaharinya hati aku tak tenteram, berdebar, mood macam tenggelam timbul tapi aku tak pasti apa sebenarnya yang aku fikir dan rasa. Sampaikan satu masa tu aku tengah sembang-sembang sambil sedang makan, aku tersebut 'ibu' (which waktu tu aku nak cerita sesuatu yang berkaitan dengan ibu). Dan serta-merta aku terdiam selepas sebut perkataan 'ibu'. Serta-merta jugaklah air mata deras mengalir tak henti-henti. Teresak-esak macam entah apa yang jadi. Dan waktu tu baru aku tersedar 'ibu' adalah punca hati aku tak tenteram sepanjang hari. Waktu tu baru aku tersedar yang sebenarnya aku sedang rindukan ibu yang seteruk-teruk rindu.

Itu salah satu contohnya lah.

Tapi hari ini sejak malam tadi, aku terus-terus rasa uneasy. Sampai tahap tengah buat report tadi pun aku boleh terhenti dan aku cengkam button huruf-huruf keyboard laptop aku ni kuat-kuat. Kau bayangkan betapa aku rasa tak selesa dengan rasa macam ni. Rasa macam nak penumbuk je diri aku sendiri sekarang ni. Rasa nak menjerit. Biar puas.

VCR Cafe, Jalan Galloway. November 2012.

Aku rasa uneasy. Dan aku tahu sebabnya kenapa.
Sebab... 
Aku dah buat orang lain uneasy.
Kau faham tak?


Februari 2016
Kantor


Leave comment

Cari

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.